Прем'єра книги Л. Цуріки "Історія дитячої книги"

В рамках місячника шкільної бібліотеки відбулася прем'єра книги Л.Цуріки «Історія дитячої книги…» підготовлена бібліотекарем та учнями 6-их класів Новоукраїнської ЗШ №8.

Мета цього заходу, при допомозі мультимедійного проектора, показати розвиток дитячої літератури на всіх її етапах, вплив художників-ілюстраторів на оформлення книг та їх естетичного збагачення.

Перед підготовкою заходу, учням роздано книги (8), і, розділившись на чотири групи: дослідників, літераторів, художників та поетів діти вибирали потрібну їм інформацію. Розповіді учнів супроводжувалися презентацією, створеною на основі книги. Присутнім було цікаво бачити першу друковану книгу І. Федорова «Апостол», видання книг О. Пушкіна та ілюстрації до них. Цікавинками були показ книг Яна Коменського, Дмитрія Кайгородова, в яких заглавні букви надруковано у вигляді арок, дерев, стулів, тощо.

Кожне століття має свою особливість у розвитку суспільства в тому числі – літературі. Це – нові жанри, нові видання та новий підхід художників до дитячої літератури, її естетичногго оформлення. ХХІ століття характерне яскравістю малюнків, величиною формату книг, збагаченням різних жанрів та періодичних видань для дітей. Група любителів поезії підібрали цікаві вірші про книгу і красиво їх продекламували.

Підсумовуючи урок, було наголошено, що книга не втрачає своєї ролі у формуванні особистості кожної дитини: вона виховує, повчає, прививає естетичний смак та культурні цінності. Книга Цуріки цікава тим, що послідовно розповідає про розвиток дитячої літератури та величезний вклад художників-ілюстраторів в її оформленні.

/Files/images/bbloteka/SAM_2446.JPG/Files/images/bbloteka/SAM_2449.JPG/Files/images/bbloteka/SAM_2451.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.